Piknik 2014, Nitra

Ako sme plánovali, tak sme aj učinili. Posledný aprílový pondelok sme začali šíriť lukostreleckú osvetu v našej milej Nitričke. A to rovno vo veľkom štýle na študentskej akcií s názvom PIKNIK 2014.

Podľa pôvodných plánov sme mali začať prípravy strelnice už okolo 14:00 popoludní, ale akosi sa to nevydarilo, takže sme nabrali asi pol hodinové oneskorenie. No a potom sa to začalo! Prvý hlúčik zvedavcov na seba nenechal dlho čakať a my sme stihli vystreliť po jednom šípe. Potom už štafetu prevzali práve diváci.

Strieľali snáď úplne všetci, ktorí našli aspoň štipku odvahy (aj keď niektorí až po chvíľke presviedčania) a išlo im to naozaj skvele. Dokonca sme museli (podaktorí, čo už ju zabudli) oprášiť našu angličtinu aby sme neukrátili zahraničných študentov a študentky na výmenných pobytoch o takýto skvelý zážitok.

Šípy lietali do terča (alebo aj okolo neho, do záchytnej siete, niektorými nazývanej „plachta“) jeden za druhým, hlúčik priaznivcov sa rozširoval. Traja lukostrelci svoje novonadobudnuté role inštruktorov akosi nestíhali… Keď už prišli aj ďalší dvaja, začínalo to byť oveľa lepšie, ale…

Ale strhla sa búrka, parádne sme zmokli a zabávajúce sa študentstvo sa rozišlo. My sme však vytrvalo prečkali tieto výstrelky bláznivého apríla a približne po hodine sme sa opäť rozostavili na stanovisku. Na naše prekvapenie sa opakoval rovnaký scenár ako pred búrkou, teda postupne sa rozširovalo obecenstvo (ktoré sme samozrejme opäť zapojili do diania).

Ostatné vonkajšie aktivity po daždi už neboli obnovené, ale my sme strieľali, až kým nezapadlo slnko, balili sme sa až po tme. Verím, že sme vzbudili dostatočný záujem o lukostreľbu a na ďalšej z akcií už niektorí účastníci a účastníčky budú vystupovať spolu s nami ako organizátori.

Čo je ale ohromná škoda, že sme nestíhali popri množstve záujemcov porobiť veľa fotiek, len tak tak sa mi podarilo na facebooku nájsť aspoň túto jednu. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *