Hidepark Nitra

Ako hovorí jedno múdre porekadlo – treba spájať príjemné s užitočným… A tak sme sa v tomto hesle nechali dňa 7. júna nahovoriť na verejný lukostrelecký tréning v areáli kultúrno-rekreačného centra Hidepark. Podujatie „Tvoj štýl na lúke“ prilákalo kopec mladých ľudí, ktorí mali záujem využiť sobotňajšie popoludnie aktívnejšie ako klasickým víkendovým leňošením pri telke. Leňošili vonku. Avšak určite nie všetci, prípadne nie dlho… Akonáhle sa totiž rozkríklo, že sme rozložili terče a začali strieľať, zhŕkla sa poriadna skupina lukostreľby-chtivých mladých ľudí.

strelecké pokusy
strelecké pokusy návštevníkov

Počasie nám vyšlo na jednotku – slnko svietilo akoby ho za to platili, a my sme si gratulovali za spásonosný nápad, priniesť si klobúky… Trošku menej sme si gratulovali za výber tmavozelenej (pozn. autora: lahvovej) farby na klubových tričkách, ale človek musí priniesť nejakú obetu pre krásu… 😛 Andrej zase raz rebeloval a priniesol si tričko biele…

rebelujúci Andrej
rebelujúci Andrej

Ľudia sa bavili a my sme sa bavili tiež… Strieľali sme takmer 5 hodín na slniečku a nebyť skvelého zabezpečenia zo strany organizátorov, asi by ešte teraz zakopávali o naše zoschnuté pozostatky… Organizátori z Hideparku nám zabezpečili dostatok pitia aj niečo pod zub aby sme prítomných ľudí neplašili škvŕkaním žalúdkov. Aj týmto spôsobom by sme sa im chceli poďakovať za vydarenú akciu..

radosť z lukostreľby
radosť z lukostreľby

V rámci prestávky na občerstvenie sme si taktiež mohli vyskúšať súčasne prebiehajúce aktivity ako lozenie po lane, skákanie na trampolíne, vzdušnú akrobaciu na kruhu, či len tak obdivovať perfektné kúsky a triky, ktoré predvádzali skejteri na U-rampe.

chôdza po lane, autor: Marek Mucha
chôdza po lane, foto: Marek Mucha

Long story short – akcia sa nám veľmi páčila. Splnila očakávania aj hore spomínané heslo… Zastrieľali sme si statočne, odovzdali sme čo-to zo svojich skúseností s lukostreľbou laickej verejnosti a možno sa aj trošku dostali do povedomia v rámci našej krásnej Nitry… Celý klub Arcus Aeterna sa už teraz teší na ďalšiu podobnú akciu, kde si spoločne zastrieľame…

Viac fotiek nájdete v galérií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *